Retourzendingen

Retourzendingen

Produkten kunnen binnen 14 dagen na ontvangst geretourneerd worden, mits er via email of telefonisch een retouraanvraag is gedaan. Om het verwerken van je retourzending te bespoedigen raden wij aan van te voren te mailen zodat wij een eventueel vervangend product kunnen zoeken, of wellicht een andere oplossing aan kunnen dragen. Tevens raden wij aan een briefje (of kopie orderbevestiging) bij de retourzending te voegen.

Een retourzending dient in de oorspronkelijke verpakking te gebeuren, en deze dient onbeschadigd en ongebruikt te zijn. Dat wil zeggen dat gesealde producten nog steeds geseald zijn.

De kosten voor een retourzending komen voor eigen rekening, tenzij het een fout (foutief ontvangen product) betreft. Gelieve het bij een retouraanvraag duidelijk te vermelden wanneer het een foutief ontvangen product betreft. 

De retourzending is de verantwoordelijkheid van de verzender, en wij zijn dan ook niet aansprakelijk voor beschadigde of zoekgeraakte retourzendingen. Wij raden dan ook aan retouren altijd met track and trace-code te versturen. 

Na ontvangst door ons van het retour krijg je het totaalbedrag van uw bestelling teruggestort. 

Retouretiket aanvragen

Het is ook mogelijk via ons een retouretiket te ontvangen. Mail info@alicejo.com voor het aanvragen van een retouretiket.  In dat geval worden de retourkosten door ons verrekend met het totaalbedrag van de bestelling. 

Retourzendingen kunnen naar:

Alice&Jo

t.a.v. Retouren

St.Jacobslaan 35

6533 BP NIJMEGEN

Nieuwsbrief

Wil je als eerste op de hoogste zijn van het laatste nieuws en aanbiedingen?

Bedankt voor uw aanmelding!

Nieuwsbrief

Wil je als eerste op de hoogste zijn van het laatste nieuws en aanbiedingen?

Bedankt voor uw aanmelding!

Naar boven