MAKE UP OGEN

0 producten

De ogen zijn de ramen van de ziel, en ze verdienen dan ook een hoop aandacht. Het begint natuurlijk allemaal met de verzorging. De huid rondom de ogen is teer en heeft extra zorg nodig. Wanneer de huid rondom de ogen droog is zal het aanbrengen van concealer en oogmakeup minder makkelijk en egaal gaan, en zullen make-up producten de droogte enkel maar benadrukken. Denk dus ook bij het aanbrengen van gezichtsverzorging al aan de ogen.

VOORBEREIDING VAN DE HUID

Het aanbrengen van oogmake-up is voor velen een van de leukste onderdelen van make-up, het is niet verstandig de tussenstap over te slaan: oogschaduwprimer of oogschaduwbasis. Een primer of oogschaduwbasis zorgt ervoor dat oogschaduw beter blijft zitten en kan zelfs de kleur corrigeren. Juist omdat de huid rondom de ogen zo dun is kan er sprake zijn van roodheid op de oogleden. Een neutraliserende oogschaduwbasis zorgt er dan voor dat je begint met een effen basis. 

CONCEALER VOOR ONDER DE OGEN

Een stap die voor velen absoluut essentieel is is het aanbrengen van concealer onder de ogen. Wanneer je last hebt van donkere kringen dan zul je niet zonder concealer kunnen, maar ook voor een opener en frissere oogopslag is concealer bijzonder belangrijk. Corrigeer eerst verkleuring onder de ogen met een colour corrector, en breng vervolgens een lichte concealer aan voor een frisse oogopslag. 

AANBRENGEN VAN OOGSCHADUW

Dan is het moment aangebroken waarop je daadwerkelijk de oogmake-up kunt aan gaan brengen, het moment waarop je al je creativiteit de vrije loop kunt laten. Ook wanneer je kiest voor een neutrale look is er genoeg ruimte voor experimenteren. Waar het soms lijkt dat alle neutrale tinten op elkaar lijken is niets minder waar. Door het gebruik van elkaar complementerende of juist contrasterende kleuren kun je de afzonderlijke kleuren oogschaduw versterken. Ook het gebruik van mascara en eyeliner zijn manieren waarop je cohesie kunt bewerkstelligen en de look helemaal af kunt maken. 

MAKEUP KWASTEN VOOR DE OGEN

Uiteraard zijn er ook speciale make up kwasten verkrijgbaar voor het aanbrengen van oogschaduw, maar ook voor het bijwerken van de wenkbrauwen. Voor het aanbrengen van oogschaduw kun je kiezen uit make up kwasten voor het hele ooglid, maar er zijn ook kwasten voor het aanbrengen van oogschaduw in de crease of voor het aanbrengen en smudgen van eyeliner. Ook wat betreft materialen zijn er verschillende mogelijkheden, want je kunt bijvoorbeeld kiezen voor natuurlijke haren, maar vind je het belangrijk om voor veganistische producten te kiezen dan zijn er ook synthetische varianten. Waar kwasten van synthetisch haar bijzonder effectief voor zijn is voor het aanbrengen van creme producten, zoals oogschaduw primer of creme oogschaduw. 

NEPWIMPERS

Nepwimpers zijn een onderdeel van oogmake-up waar niet iedereen gebruik van maakt, en zeker niet voor iedere dag. Nepwimpers worden vaak gebruikt voor speciale gelegenheden, om de wimpers extra volume te geven en zo de oogopslag extra dramatisch te maken. Nepwimpers zijn verkrijgbaar in ontelbare soorten en modellen, en bij Alice&Jo proberen wij u een zo uitgebreid mogelijk assortiment te presenteren. Wilt u nepwimpers eenmalig proberen? Wij hebben al varianten voor €3,95!

Nieuwsbrief

Wil je als eerste op de hoogste zijn van het laatste nieuws en aanbiedingen?

Bedankt voor uw aanmelding!

Nieuwsbrief

Wil je als eerste op de hoogste zijn van het laatste nieuws en aanbiedingen?

Bedankt voor uw aanmelding!

Naar boven Beoordeling door klanten: 9.4 / 10 - 923 beoordelingen